News

North Court reopened in January after an extensive renovation that reconfigured its traditional dorm-style rooms and hall baths into suites.

Students who moved in also found new lounges and study spaces; upgrades of the heating and air conditioning, electrical, waterproofing, and fire protection systems; replacement windows and roofing; and an elevator, making more than 90 percent of the student rooms accessible.

Even as systems were updated, the investment in the student experience valued preservation. New seats and lighting and a refinished floor have Perkinson Recital Hall looking stunning again, and the Blue Room received similar care. Outside, workers relaid the 1914 bricks to more closely resemble the courtyard’s original design.

The biggest change happened post-renovation, when male students became some of North Court’s newest residents. It will remain coed, along with South Court after its upcoming renovation, said Patrick Benner, director of residence life and housing.